Common Lizard Reptil

De är medlemmar i familjen Lacertidae och är den vanligaste reptilen i Storbritannien. De är de enda inhemska arter av reptil i Irland. Vuxna kan växa upp till 15-16cm från näsa till svans denna reptil.

Identifiering och livsmiljö

Generellt brun med viss variation: nyanser av gult, rött, grönt och svart. Könen är relativt enkla att skilja med män som visar ett flecked mönster på ryggen, medan kvinnor tenderar att ha ränder. Undersidan av hanarna är ljust färgade med täta svarta fläckar och honorna är gula eller grå, med få eller inga fläckar. Ungdomar är mörkbruna eller svarta. Var medveten om att unga män också kan förekomma gröna, vilket orsakar förvirring mellan vanliga ödlor och sandödlor reptil.

Vanliga ödlor finns i en mängd olika livsmiljöer, inklusive Hedland, skogsmark, gräsmark och kustnära livsmiljöer. De matar främst på insekter och andra små ryggrprepperbutikösa se alla reptiltillbehör här på snorbilligt.se djur.

Avel

Parning sker April-maj med unga anländer i Juli. Vanliga ödlor är viviparous och föder levande unga, vilket ger upphov till deras andra vanliga namn “viviparous lizard”.